REVIEWS

Veronique:

Mijn leven is behoorlijk vol. Ik ben heel ambitieus en werk met bijzonder toegewijde vrouwelijke ondernemers die kiezen voor krachtige resultaten in hun persoonlijke en zakelijk leven. Ik werk meer dat 40 uur per week en dat combineer ik met mijn partner en mijn 2 kinderen (jongens)  van 6 en 8 jaar.

Toen ik Bianca vertelde wat ze deed was ik direct getriggerd. Ze vertelde over haar missie, kinderen te laten opgroeien tot zelfverzekerde en zelfstandigen volwassenen en dat ondanks dat ouders ECHT hun best doen, heel eerlijk gezegd ook vaak de plank volledig misslaan. Toen we hier dieper op ingingen, wilde ik hier direct meer van weten. Ik zag dat ik hier echt nog wel wat in te leren had. Op zich liep het best lekker thuis, maar ik zag wel dat het beter kon. Dus we zijn ook direct gestart met het traject. Bianca is bijzonder bekwaam en toegewijd. Ze laat je heel praktisch zien HOE je het anders kunt doen en hoe je je kind veel meer ruimte geeft. Dat resulteert uiteindelijk in veel meer rust in huis. En voor mij nog belangrijker, mijn kinderen kunnen nu benoemen hoe ze zich voelen en ze leren met deze gevoelens omgaan. Niet straffen en belonen, maar duidelijke afspraken maken en ze vertellen waarom we bepaalde zaken doen. Je gaat op een andere manier communiceren met je kinderen en dat zorgt voor rust en ruimte binnen ons gezin. Wat voor ons ook een goede beslissing is geweest, is dat mijn partner ook een traject heeft gevolgd. Dat zorgde  ervoor dat we op een lijn zaten met onze benadering en werkte ook enorm goed naar onze kinderen.

Was het altijd makkelijk om toe te passen? Absoluut niet. Iets in je wilt altijd terug naar de oude manier, omdat je dat gewend bent. Maar door met Bianca in gesprek te blijven en steeds eerlijk te kijken, zie je elke dag dat je bijzonder veel verschil kunt maken in het leven van je kinderen.

Simone:

Toen ik naar een info avond van Bianca ging wist ik meteen dat ik deze manier van opvoeden wilde leren. We proberen onze kinderen (6 en 7 jaar) positief op te voeden. Straffen door één van de kids bijvoorbeeld  op de trap te zetten voelde altijd al niet fijn en het bekende ‘ik tel tot 3 en dan….’ wilden we ook liever niet gebruiken. Maar toch gebeurde dat regelmatig. Gewoon omdat we geen andere manier wisten. 

Eenmaal met de coaching begonnen was het soms wel confronterend. Je krijgt de nodige spiegels voorgehouden en er komen kwetsbare kanten van jezelf aan bod. Maar door Bianca’s methode (overigens geen trucje, maar je leert om op een andere manier met situaties om te gaan) toe te passen kregen we wel meteen succes momenten. Zeker door de rust te bewaren in situaties waar ik eerder gefrustreerd gereageerd had merkten we meteen dat de kinderen ook weer heel snel rustig werden. Het is een leerproces en het lukt zeker nog niet altijd, maar ook dat, zo heb ik geleerd, mag omdat je je kinderen wilt leren dat fouten maken oké is. 
De coaching heeft me dus veel opgeleverd. 

Soms voelde ik mezelf wel eens ongemakkelijk als ik een ‘moeilijke situatie’ wilde bespreken. Maar Bianca is heel professioneel en geeft je het gevoel dat geen enkele situatie gek is. Als moeder kan ik de coaching iedere bewuste ouder aanbevelen. Het is een investering in de toekomst van je kinderen. Je wilt ze toch graag opvoeden tot personen die verantwoording nemen over hun eigen leven nemen en vol zelfvertrouwen in het leven staan!

Dankjewel Bianca, je bent een heerlijk positief mens en je hebt me veel inzichten gegeven de afgelopen weken.

Els:

Onze zoon is een lief, gevoelig kind. Hij laat op veel plaatsen behouden, soms wat teruggetrokken gedrag zien. Thuis is hij echter een heel open, spontaan en bij tijd en wijlen een bewerkelijk kind. Hij heeft sterk de behoefte bepalend te zijn. Hij is communicatief heel vaardig. We merken dat we het soms best moeilijk vinden hiermee om te gaan. Hij is heel gevoelig voor complimenten/belonen maar consequenties die volgen bij onacceptabel gedrag kan hij moeilijk aanvaarden. 

Tijdens de coaching werd mij al snel duidelijk wat Bianca mij probeerde te leren. Het voelt voor mij heel natuurlijk om op een andere manier met mijn zoon om te gaan. Door hem het gevoel te geven dat hij keuzes heeft, is hij minder bepalend in huis. Ik stuur hem, want ik weet welke kant ik uit wil gaan, maar door dat op een andere manier te doen heeft hij het gevoel dat hij een keuze heeft. Bijvoorbeeld: Als ik tegen hem zeg ‘kom we gaan douchen’ dan krijg ik steevast weerstand. Want hij wil niet douchen. Bianca vertelde mij dat het heel eenvoudig anders kan. Simpelweg door hem te vertellen dat we goed voor ons lichaam moeten zorgen en dat een schoon lichaam daarbij hoort. En door aan hem te vragen hoe we ervoor kunnen zorgen dat het douchen leuker wordt. Want douchen moet, of je dat nu wil of niet. De oplossing was voor mijn zoon heel eenvoudig. Douchen zou leuker worden als we speelgoed mee in de douche nemen. En zo geschiedde. Tegenwoordig is douchen geen enkel probleem meer. Het UIT de douche komen……?

Door met hem in gesprek te gaan na een voorval/situatie wordt voor hemzelf ook helder hoe iets anders kan. Dit is iets heel eenvoudigs met groot resultaat. 

Wat ik ook heel fijn vind is dat Bianca me heeft geleerd met mijn zoon over zijn gevoel te praten. Hoe voelt het voor jou als…. wat vind je ervan wanneer…. Hij voelt zich hierdoor ontzettend begrepen. 

Mijn man is zoals veel mannen wat korter door de bocht. Echter, hij ziet nu ik onze zoon op deze manier benader dat het een groter resultaat heeft dan wanneer je er doorheen walst. We zijn soms te veel geneigd te zeggen ‘zo is het en niet anders’ . Maar nu ook hij heeft gezien wat je kunt bereiken door meer naar het gevoel, de beleving van ons kind te kijken begint het bij hem ook steeds meer te beklijven.

Bianca is een super inspirerende coach. Ze weet heel veel van de ontwikkeling van kinderen. Deze kennis kan ze goed overbrengen op ons en ik denk ook op vele anderen. Ik ben in ieder geval blij dat we deze stap gezet hebben!

Wouter en Ilona:

Na aanleiding van de thema-ouderavond “Niet belonen en niet straffen, maar wat dan wel?” was onze interesse om de opvoeding anders aan te pakken meer dan gewekt. We zaten op dat moment behoorlijk met onze handen in het haar.

Situatie 3 maanden geleden:

Onze oudste van 3 is echt een tiran. Uit het niks kan hij zo fel worden dat hij volledig op tilt slaat en niet meer weet wat hij doet. Dit is hoofdzakelijk gericht op zijn broertje van 1,5 jaar. Die krijgt aardig wat klappen te verduren helaas.

Hij lijkt op veel momenten niet voor reden vatbaar…rent, schreeuwt, gooit alles op de grond, gooit spullen tegen ons aan enz… Hij is vaak gewoon niet te bereiken. Er kan bij hem een knop omgaan en dan is hij niet meer te handhaven. Hem straf geven door hem bijvoorbeeld in de hoek te zetten werkte niet. En zeker niet hem zeggen dat hij stout is…daar zijn we nu wel achter. Die aanpak maakte alles juist veel erger.

Het proces:

Na ons verhaal te hebben verteld en te hebben ingezoomd op specifieke situaties kregen we direct tijdens het coaching gesprek advies (soms aangevuld via de mail of whatsapp). Dit advies was gericht op de manier waarop je een situatie kunt aanpakken en welke woorden je daar het beste voor kunt gebruiken. Goed toepasbaar dus.

Naast de adviezen wordt ook de reden van de nieuwe aanpak/methodiek uitgelegd. Dit zorgde er bij ons voor dat je er zelf ook achter staat ofwel zelf overtuigd bent dat het werkt.

Wij hebben alle coaching gesprekken opgenomen op een dictafoon zodat we dit ook nog eens terug kunnen luisteren (tip ?). Want het is echt een hele andere manier van kijken en reageren naar je kind. Vooral het direct gebruiken van de juiste woorden is een behoorlijke uitdaging. We hebben daarom nog steeds notities ophangen die ons daar een handje bij helpen.

De eerste week gebeurde er niet veel. Misschien de tweede ook nog niet. Maar op een gegeven moment deed zich weer een situatie voor waarbij voor het eerst papa direct de juiste aanpak wist toe te passen EN we hadden hem. Onze zoon moest het even tot zich door laten dringen, maar je voelde gewoon dat hij eindelijk dacht ‘ze begrijpen me’. Vanaf dat moment gaat het eigenlijk alleen maar beter. We ervaren nu heerlijke rust thuis. De kids spelen steeds vaker samen, hij is veel knuffeliger geworden en zoekt juist die nabijheid ook op. Nu kunnen we heerlijk genieten van elkaar.

Wij als gezin hebben ontzettend veel baat gehad bij deze coaching. Ook de manier waarop Bianca het aanpakt is erg prettig. Ze legt goed uit waarom de dingen gaan zoals ze gaan, ook vanuit de theorie (wetenschappelijk onderzoek). Daarnaast zijn de adviezen gewoonweg direct en makkelijk toepasbaar en vertelt ze je precies welke woorden je kunt gebruiken. Heel fijn!

We hebben dit alles als een top ervaring gezien en raden dit ook iedereen aan die in zo’n zelfde situatie zit.

Ouder 1:

Ik heb heldere inzichten gekregen voor moeilijke momenten met mijn 2 kinderen; bv: wat te doen met een schreeuwend kind? Of een niet luisterend kind? Hoe kun je dit nou op een duidelijke maar toch rustige, liefdevolle manier oplossen. En dat dan op het niveau van het kind 🙂

Ouder 2:

Als alleenstaande ouder liep ik tegen een aantal onderwerpen aan waar ik me niet echt raad mee wist. Toen ben ik met Bianca een coaching sessie aangegaan, waar zij me een heel verhelderende kijk op de onderwerpen gaf. Heel fijn!
Door een andere zienswijze, kreeg ik handvaten aangereikt waarmee ik aan de slag kon. En dit heb ik uiteraard gedaan.
Het resultaat zorgt voor meer begrip, geduld en kracht om een andere weg in te slaan. En dat geeft op alle vlakken meer rust voor mij en daardoor ook voor mijn dochter. En daar doen we het voor!

Ouder 3:

Tijdens onze gesprekken voel ik me erg welkom en op het gemak, genoeg om makkelijk over dingen te praten die erg privé zijn en ook nog eens niet goed gaan…
Bijzonder fijn vind ik het dat je zelf ook situaties uit je eigen leven/gezin vertelt en erkend dat het jou soms ook niet zo goed lukt, dus dat het normaal is…
Jou inzicht op mijn “situaties” geven me vaak weer een andere kijk op de dingen waar ik tegen aan loop, de tips die je daar dan bij hebt, zijn makkelijk uit te voeren (meestal).
Door de vragen die je me stelt over mijn “situaties”, kom ik vaak zelf al achter de oorzaak van het “probleem”, daar denk ik dan op een volgend moment vaak aan terug, soms nog te laat, maar ook regelmatig al op tijd. 
Je zegt zulke lieve/fijne dingen dat ik ondanks de emoties af en toe, toch altijd weer met een rustig en prettig, (ook gedreven om aan de slag te gaan) gevoel ons gesprek weer af sluit…>

Dank je wel voor je inzichten, je hulp, je tijd, je eerlijkheid.