KINDERBOEKJE

Kinderboekje ‘Heintje het breintje’ (bestel op http://www.ellenstouten.nl/winkel)

Kinderen worden geboren met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Vanuit liefde wensen ouders hun kinderen een opvoeding die resulteert in een zelfverzekerde, verantwoordelijke, gelukkige volwassene die zijn eigen weg gaat!

Verhaaltjes zijn een krachtig middel om kinderen een boodschap mee te geven. Binnen de belevingswereld van kinderen kunnen we ze aanspreken op gedrag, helpen te begrijpen, en te verwerken.

Persoonlijke ervaring met verhaaltjes

Tijdens mijn opvoeding gebruik ik regelmatig verhaaltjes met een boodschap. Vooral rond bedtijd werkt dat erg goed. Ik zal een persoonlijke ervaring delen: Ik heb een verhaaltje vertelt op het moment dat mijn dochter weerstand had om te leren skiën. Ik wist dat ze het spannend vond en dat er bepaalde gedachten in haar hoofd ronddwaalden. Spontaan begon ik te vertellen over een kabouter die iets overeenkomstig meemaakt. Die kabouter ervaart ook spanning en heeft gedachten die niet helpen. Uiteindelijk verzamelt die kabouter alle moed en ervaart dat zijn gedachten niet klopten en hij uiteindelijk veel plezier beleefde aan de activiteit. Ik denk 5 minuten later zei mijn  dochter: ‘Ik wil toch mee gaan skiën en net zoals die kabouter zet ik door.’ Ik was zo blij verrast! Zonder machtsstrijd, met respect voor hoe ze is en haar keus, stimuleerde ik met plezier haar intrinsieke motivatie. Ze koos zelf om mee te gaan en de ervaring spreekt voor zich. Dit zal haar hele leven van invloed zijn op haar intrinsieke motivatie, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en geluksgevoel.

Dus…..

Met deze verhaaltjes wil ik ouders bewust maken van hun opvoedstijl en tegelijkertijd alternatieven meegeven die grote impact kunnen hebben op kinderen. Door met succes met verhaaltjes te werken ben ik van plan om dit eerste boekje voort te zetten in een reeks boekjes die ouders en kinderen ondersteunen. Veel lees plezier!

Bestellen

Ontvang het boekje in een mooi doosje, met liefde ingepakt!

http://www.ellenstouten.nl/winkel

Met uitdagende groet,

Bianca

‘It takes a big heart to shape little minds’